Show menu

Koristni nasveti

smrad-iz-cistilne-naprave
Biološke čistilne naprave so okolju prijazna rešitev za čiščenje odpadne vode. Vendar pa, kot pri vsaki napravi, se lahko tudi pri čiščenju voda pojavijo težave. 
Biološka čistilna naprava je »sistem«, ki z uporabo mikroorganizmov omogoča čiščenje odpadne vode iz gospodinjstev, kjer ni možnosti priključitve na javno kanalizacijo. 
Zbiralnik vode
Vse več ljudi se odloča o nakupu zbiralnika za vodo za svoj dom. Zbiralniki vode so namreč zelo uporabni, saj zmanjšajo stroške in zagotavljajo stalno razpoložljivost vode, tudi ob suši. 
Plastični zbiralnik vode - kaj morate vedeti pred nakupom?
Voda je najpomembnejša dobrina sveta, ki jo lahko skrbno shranjujemo v plastični zbiralnik vode. Morda se sliši malo klišejsko, a takšna so dejstva. 
pogosta vprasanja-cistilne naprave
Ste pred nakupom čistilne naprave ali pa ste morda njen čisto novi lastnik?
Odgovorili smo na številna vprašanja, ki vam pomagajo rešiti morebitne nejasnosti.    
lovilec-olj-prava-izbira

Obstaja zakonodaja, ki določa, da se morajo vsa odpadna olja, maščobe, maziva in tekočine, ki imajo nižjo specifično težo kot voda, ločiti od ostalih snovi - takšno ločevanje je mogoče z oljnimi lovilci.

cena-male-bioloske-cistilne-naprave
Male čistilne naprave so preproste in cenovno zelo sprejemljive. Strošek čistilne naprave skupaj s stroški vgradnje znaša od 4.000 € naprej. Investicijo lahko zmanjšate tudi s subvencijami.
rezervoar-deževnice-prihranek
Strokovnjaki so izračunali, da človek za preživetje potrebuje nekje med 18 in 22 L vode na dan. Če živimo v hiši lahko do 80 % potreb po vodi nadomestimo z rezervoarjem za deževnico.
katero-cistilno-napravo-izbrati
Vsako gospodinjstvo proizvede določeno količino komunalnih odpadnih voda, ki obremenjujejo okolje in jih je potrebno očistiti. Ključno vlogo pri čiščenju igrajo biološke čistilne naprave. Katero izbrati?
Vzdrževanje čistilnih naprav
Kot vsaka stvar na tem svetu, potrebuje ustrezno vzdrževanje in servis tudi čistilna naprava. Svojemu namenu bo namreč služila samo v primeru, če bo njeno delovanje brezhibno.
Razrez čistilne naprave
Tudi vi gradite hišo in nimate primerno urejenega čiščenja odpadne vode? 
Pa se sprašujete, če potrebujete čistilno napravo in če se res ne da kako drugače?
Če vaša hiša ne bo oziroma ni priklopljena na kanalizacijski sistem, potem druge rešitve ni.

Voda je nenadomestljiva. Od nje je odvisen naš obstoj, mi pa jo kljub temu smatramo za nekaj samoumevnega. Logično se nam zdi, da iz pipe priteče vedno čista, neoporečna in pripravljena na zaužitje

Navodila za vgradnjo kanalizacijskih izdelkov

Dokumentacija za čistilno napravo Puroo

Dokumenti za naročanje