Show menu

Koristni nasveti

Alkatenske cevi in njihove prednosti
Alkatenska cev se uporablja predvsem za področje vodovoda. Številne prednosti navajamo v nadaljevanju. 
Opuščanje pretočnih greznic
V Sloveniji gradnja pretočnih greznic brez dodatnega čiščenja vode ni več dovoljena, razen v določenih primerih. Za novogradnje je obvezna priključitev na javno kanalizacijo.
Cisterna za vodo je med uporabniki vedno bolj priljubljena izbira. Lahko je nameščena na prostem, ali pa vkopana v zemlji. Katero torej izbrati?
Zbiranje deževnice je izredno praktično in ekonomsko upravičeno. In to sta tudi dva najpogostejša razloga, zakaj se ljudje odločajo za cisterno za vodo. 
Vodovodne cevi se med seboj razlikujejo glede na namembnost. Poznamo PE vodovodne cevi, oplaščene PE vodovodne cevi in duktil vodovodne cevi.
Vodovodne cevi oziroma vodovodna napeljava igra ključno vlogo že v fazi priprave načrtov. 
Alkaten cevi iz polietilenskega materiala PE se uporabljajo za distribucijo pitne vode, plina ter v sistemih za odvajanje odpadnih vod.
Alkaten cevi iz polietilenskega materiala se uporabljajo v distribuciji pitne vode in plina, kot tudi v sistemih za odvajanje odpadnih vod. 
Kvalitetne kanalizacijske cevi so ključnega pomena vsakega kanalizacije. Preberite, kakšne vrste kanalizacijskih cevi poznamo in kako izbrati najbolj primerno.
Osnova kakovostne izvedbe storitev je kakovosten material. In vse se začne pri ceveh. V kolikor kanalizacijske cevi ne bodo takšne, kot morajo biti, se boste kasneje srečevali s številnimi težavami.
Podzemni zbiralnik deževnice AQUAstay je mogoče hitro in enostavno namestiti že v nekaj urah. Vas zanima kaj vse potrebujete za vgradnjo? Vse info tukaj.
Ena izmed odličnih možnosti, kako prispevati k varčevanju z vodo in hkrati zmanjšati obremenitev vodnih virov, je to, da se namesti podzemni zbiralnik deževnice. 

Vodomerni jašek je namenjen vgradnji vodomera za individualne hiše in druge manjše porabnike vode zunaj objekta. Možnost nakupa tudi na spletu.
Vodomerni jašek se najpogosteje vgrajuje na proste površine, kot so zelenice in povozne površine, kar pomeni, da je dostopen za servisiranje in odčitavanje.
Rezervoar za vodo AQUAstay podjetja Zagožen je nepogrešljiva intesticija za vsako hišo
Rezervoarji za vodo omogočajo oskrbo z vodo v različnih okoljih.
PE drenažna cev z zunanjo rebrasto in notranjo gladko površino
Drenažna cev služi odvodnjavanju meteorne vode. 
Vgradnja čistilne naprave
Montaža male čistilne naprave je dokaj kompleksna, zato je zanjo potrebno imeti strokovno znanje in izkušnje.  
Čistilna naprava za hišo prečiščuje umazano vodo
Skrb za okolje se začne doma. K čistejšemu okolju, predvsem pa trajnostnemu razvoju lahko pripomore prav vsak posameznik.
smrad-iz-cistilne-naprave
Biološke čistilne naprave so okolju prijazna rešitev za čiščenje odpadne vode. Vendar pa, kot pri vsaki napravi, se lahko tudi pri čiščenju voda pojavijo težave. 
Biološka čistilna naprava je »sistem«, ki z uporabo mikroorganizmov omogoča čiščenje odpadne vode iz gospodinjstev, kjer ni možnosti priključitve na javno kanalizacijo. 
Zbiralnik vode
Vse več ljudi se odloča o nakupu zbiralnika za vodo za svoj dom. Zbiralniki vode so namreč zelo uporabni, saj zmanjšajo stroške in zagotavljajo stalno razpoložljivost vode, tudi ob suši. 
Plastični zbiralnik vode - kaj morate vedeti pred nakupom?
Voda je najpomembnejša dobrina sveta, ki jo lahko skrbno shranjujemo v plastični zbiralnik vode. Morda se sliši malo klišejsko, a takšna so dejstva. 
pogosta vprasanja-cistilne naprave
Ste pred nakupom čistilne naprave ali pa ste morda njen čisto novi lastnik?
Odgovorili smo na številna vprašanja, ki vam pomagajo rešiti morebitne nejasnosti.    
lovilec-olj-prava-izbira

Obstaja zakonodaja, ki določa, da se morajo vsa odpadna olja, maščobe, maziva in tekočine, ki imajo nižjo specifično težo kot voda, ločiti od ostalih snovi - takšno ločevanje je mogoče z oljnimi lovilci.

cena-male-bioloske-cistilne-naprave
Male čistilne naprave so preproste in cenovno zelo sprejemljive. Strošek čistilne naprave skupaj s stroški vgradnje znaša od 4.000 € naprej. Investicijo lahko zmanjšate tudi s subvencijami.
rezervoar-deževnice-prihranek
Strokovnjaki so izračunali, da človek za preživetje potrebuje nekje med 18 in 22 L vode na dan. Če živimo v hiši lahko do 80 % potreb po vodi nadomestimo z rezervoarjem za deževnico.
katero-cistilno-napravo-izbrati
Vsako gospodinjstvo proizvede določeno količino komunalnih odpadnih voda, ki obremenjujejo okolje in jih je potrebno očistiti. Ključno vlogo pri čiščenju igrajo biološke čistilne naprave. Katero izbrati?
Vzdrževanje čistilnih naprav
Kot vsaka stvar na tem svetu, potrebuje ustrezno vzdrževanje in servis tudi čistilna naprava. Svojemu namenu bo namreč služila samo v primeru, če bo njeno delovanje brezhibno.
Razrez čistilne naprave
Tudi vi gradite hišo in nimate primerno urejenega čiščenja odpadne vode? 
Pa se sprašujete, če potrebujete čistilno napravo in če se res ne da kako drugače?
Če vaša hiša ne bo oziroma ni priklopljena na kanalizacijski sistem, potem druge rešitve ni.

Voda je nenadomestljiva. Od nje je odvisen naš obstoj, mi pa jo kljub temu smatramo za nekaj samoumevnega. Logično se nam zdi, da iz pipe priteče vedno čista, neoporečna in pripravljena na zaužitje